För pedagoger

Kommer du i ditt arbete i kontakt med unga som lever med starka machonormer eller i en hederskontext? Vill du lyfta samtal om maskulinitet eller heder i din klass?

Vi har två utbildningsmaterial för dig. Uppläggen fungerar i blandade grupper med killar och tjejer och deltagarna behöver inte ha egna erfarenheter av hederskontexter.

Förebygg hedersrelaterat våld
Utbildningsmaterialet Josefs dilemma utgår från poddserien med samma namn och är uppdelat på tre träffar där ni lyssnar på ett avsnitt per träff. Det syftar till att arbeta förebyggande mot hedersrelaterat våld och ger dig stöd i hur du kan lägga upp samtalen. Det passar såväl i klassrummet som i studiecirkeln. Klicka här för att ladda ner det!

Utforska begränsande normer för maskulinitet
Vill du fokusera mer på normer kring maskulinitet och som lärare få stöd i hur du kan sätta ord på ämnet? Använd då utbildningsmaterialet Killars röster som utgår från filmerna om maskulinitet och normer som vi spelat in med sakkunnig Hoshi Kafashi. Det laddar du ner här!

Fördjupa dig!

Vill du lära dig mer om hedersrelaterat våld och förtryck samt begränsande normer för maskulinitet? Vi har tips till dig! Börja med att lyssna på Azam Qarai, verksamhetsledare på Linnamottagningen som berättar mer om ämnesområdet samt hur du kan jobba med Killars röster för att förebygga våld och utsatthet.

Vill du veta mer?

Det finns många resurser för dig som vill lära dig mer. Börja med att ta del av berättelserna från boken Killars röster, de finns också inlästa om du hellre vill lyssna. Titta gärna också på filmerna med Hoshi Kafasi. På Linnamottagningens egna sida har vi en webbutbildning om hedersrelaterat våld.

Har du frågor om konkreta individärenden, ring oss på 08-728 00 55, så kan vi hjälpa dig vidare.